Inne

Sepia – Kostki

sepia_kostki_shadow

Bogata zawartość wapnia oraz makroelementów i soli mineralnych. Jest to naturalne źródło wapna (Calcium), ponieważ podstawowym składnikiem z których wykonane jest wapno jest zredukowany szkielet wewnętrzny Mątwy (odsolony). Sepia zawiera ponad 80% węglanu wapnia. Ponadto zawierają wiele mikroelementów takich jak: magnez, mangan, tytan, żelazo, miedź, nikiel, chrom, wanad, cynk, bar, lit, glin oraz molibden. Tak więc, jest znacznie lepszym źródłem wapnia niż często używane skorupki jajek. Dostarcza niezbędnych dla zdrowia krewetek minerałów. Produkt konfekcjonowany.

Więcej

SKORUPIAKI

skorupiaki_shadow

Produkt ten to mieszanka mączki ze słodkowodnych skorupiaków takich jak rozwielitka, kiełż i krewetka. Zawiera dużą ilość białka zwierzęcego i chityny co wpływa na kondycję krewetek, prawidłową wylinkę, ich wzrost, jak również pobudza do prokreacji.

Więcej

SEPIA

sepia_shadow

Bogata zawartość wapnia oraz makroelementów i soli mineralnych. Jest to naturalne źródło wapna (Calcium), ponieważ podstawowym składnikiem z których wykonane jest wapno jest zredukowany szkielet wewnętrzny Mątwy (odsolony). Sepia zawiera ponad 80% węglanu wapnia. Ponadto zawierają wiele mikroelementów takich jak: magnez, mangan, tytan, żelazo, miedź, nikiel, chrom, wanad, cynk, bar, lit, glin oraz molibden.

Więcej

DYNIA HOKKAIDO – PYŁ

dynia_hokkaido_shadow

Zawiera duże ilości karotenoidów, które działają jako antyoksydanty, co za tym idzie dynia hokkaido wspiera stan zdrowia i wspomaga kondycję organizmu, jak również wzmacniają system immunologiczny. Dynia ta zawiera duże ilości błonnika, celulozy i białka. To co wyróżnia dynię hokkaido to potężna dawka witaminy A – która dodaje odporności.

Więcej

TRAWA JĘCZMIENNA

trawa_jeczmienna_shadow

Młoda trawa jęczmienia jest bogatym źródłem błonnika, białka, beta-karotenu, chlorofilu, witamin i aminokwasów. Zawiera 6 razy więcej karotenu niż marchew, 5 razy więcej żelaza niż szpinak, 7 razy więcej witaminy C niż cytrusy i 11 razy więcej wapnia niż mleko. Dzięki dużej zawartości chlorofilu przywraca prawidłową równowagę kwasowo-zasadową organizmu, ma działanie silnie alkalizujące.

Więcej